Dania z owoców okładka

Średnia Ocena:


Dania z owoców

Smakiem, zapachem i apetycznym wyglądem owoców i przyrządzanych z nich dań można się cieszyć przez cały rok, lecz prawdziwe owocowe szaleństwo zaczyna się wczesnym latem. Jako pierwsze pojawią się świeże truskawki, później nadchodzi pora malin, czereśni, poziomek i jagód. Sezon na wiśnie trwa niestety dosyć krótko, trzeba się spieszyć, aby spróbować tych soczystych owoców. Jesień zapewnia śliwki, jabłka i gruszki. A później nastaje zima, kiedy miejsce rodzimych nowych owoców zajmują cytrusy i owoce egzotyczne. Owoce kojarzą się zazwyczaj ze słodkimi deserami i ciastami, lecz mają o dużo szersze zastosowanie. Można z nich przyrządzać przepyszne przystawki, słodkie i wytrawne zupy i wyśmienite, zachwycające bogactwem smaków i barw desery i orzeźwiające napoje. Owoce dodane do mięs sprawiają, że potrawy nabierają intrygującego smaku i znacznie zyskują na wykwintności.

Szczegóły
Tytuł Dania z owoców
Autor: Bąk Jolanta, Czarkowska Iwona
Rozszerzenie: brak
Język wydania: polski
Ilość stron:
Wydawnictwo: Wydawnictwo Dragon
Rok wydania: 2012
Tytuł Data Dodania Rozmiar
Porównaj ceny książki Dania z owoców w internetowych sklepach i wybierz dla siebie najtańszą ofertę. Zobacz u nas podgląd ebooka lub w przypadku gdy jesteś jego autorem, wgraj skróconą wersję książki, aby zachęcić użytkowników do zakupu. Zanim zdecydujesz się na zakup, sprawdź szczegółowe informacje, opis i recenzje.

Dania z owoców PDF - podgląd:

Jesteś autorem/wydawcą tej książki i zauważyłeś że ktoś wgrał jej wstęp bez Twojej zgody? Nie życzysz sobie, aby podgląd był dostępny w naszym serwisie? Napisz na adres [email protected] a my odpowiemy na skargę i usuniemy zgłoszony dokument w ciągu 24 godzin.

 


Podgląd niedostępny.

 

promuj książkę

To twoja książka?

Wgraj kilka pierwszych stron swojego dzieła!
Zachęcisz w ten sposób czytelników do zakupu.