Upload dokumentów - promocja książek - darmowy hosting pdf - czytaj fragmenty
Smakiem, zapachem i apetycznym wyglądem owoców i przyrządzanych z nich dań można się cieszyć przez cały rok, lecz prawdziwe owocowe szaleństwo zaczyna się wczesnym latem. Jako pierwsze pojawią się świeże truskawki, później nadchodzi pora malin, czereśni, poziomek i jagód. Sezon na wiśnie trwa niestety dosyć krótko, trzeba się spieszyć, aby spróbować tych soczystych owoców. Jesień zapewnia śliwki, jabłka i gruszki. A później nastaje zima, kiedy miejsce rodzimych nowych owoców zajmują cytrusy i owoce egzotyczne. Owoce kojarzą się zazwyczaj ze słodkimi deserami i ciastami, lecz mają o dużo szersze zastosowanie. Można z nich przyrządzać przepyszne przystawki, słodkie i wytrawne zupy i wyśmienite, zachwycające bogactwem smaków i barw desery i orzeźwiające napoje. Owoce dodane do mięs sprawiają, że potrawy nabierają intrygującego smaku i znacznie zyskują na wykwintności.
Szczegóły | |
---|---|
Tytuł | Dania z owoców |
Autor: | Bąk Jolanta, Czarkowska Iwona |
Rozszerzenie: | brak |
Język wydania: | polski |
Ilość stron: | |
Wydawnictwo: | Wydawnictwo Dragon |
Rok wydania: | 2012 |
Tytuł | Data Dodania | Rozmiar |
---|
PDF Upload - Zapytania o Książki - Dokumenty © 2018 - Wszystkie prawa zastrzeżone.