Upload dokumentów - promocja książek - darmowy hosting pdf - czytaj fragmenty
Dalmacja, od lat najliczniej odwiedzana przez polskich turystów nadmorska chorwacka kraina, dla wielu jest wręcz synonimem udanych wakacji. Tym bardziej ciężko zrozumieć, dlaczego dotychczas nie ukazała się na naszym rynku wydawniczym książka ebook w sposób kompetentny traktująca dalmatyńską kuchnię, która przecież - obok słońca i lazuru morza - jest jednym z ważniejszych magnesów, ściągających każdego roku w tamte strony miliony przybyszów z całego świata. Tę bolesną lukę szczęśliwie wypełnia Robert Makłowicz pozycją „Dalmacja. Książka ebook kucharska”. Autor, od lat związany uczuciowo z Dalmacją, w dodatku z wzajemnością, jak się wydaje, poznał idealnie zarówno tamtejszą kuchnię domową, jak i restauracyjną, a spędzając każdego roku kilka miesięcy ponad Adriatykiem, własnoręcznie i po wielekroć ugotował niemalże każdy dalmatyński kulinarny klasyk. Czytelnicy wraz z książką dostają nie tylko przepisy, ale też info na temat ich pochodzenia, możliwości modyfikacji, praktycznego zastosowania w polskich warunkach, słowniczek kulinarny polsko - chorwacko-dalmatyński a także bibliografię tematu w języku chorwackim. Książkę można zabrać ze sobą na wakacje, traktując jako rodzaj przewodnika albo wedle niej gotować po powrocie do domu, przywołując letnie wspomnienia. Całość wzbogacają specjalnie do książki wykonane zdjęcia, których autorami są Andrzej Tomczak, operator filmowy i współautor programów telewizyjnych „Podróże kulinarne Roberta Makłowicza” i „Makłowicz w podróży” a także Agnieszka Makłowicz, kierownik tychże produkcji a także producent drugiego z wymienionych, prywatnie małżonka Roberta.
Szczegóły | |
---|---|
Tytuł | Dalmacja. Książka kucharska |
Autor: | Makłowicz Robert |
Rozszerzenie: | brak |
Język wydania: | polski |
Ilość stron: | |
Wydawnictwo: | Wysoki Zamek |
Rok wydania: | 2016 |
Tytuł | Data Dodania | Rozmiar |
---|
PDF Upload - Zapytania o Książki - Dokumenty © 2018 - Wszystkie prawa zastrzeżone.