Upload dokumentów - promocja książek - darmowy hosting pdf - czytaj fragmenty
W tysiąc smaków dookoła świata! Wielka wyprawa tropem dań, przypraw i składników z pięciu kontynentów w efektownym albumie pełnym ciekawostek i smakowitych przepisów. Skąd pochodzi kukurydza, skąd pszenica, a skąd ziemniaki? Co jada się od wieków w Turcji, a co we Włoszech czy w Nigerii? Jak własnoręcznie przygotować wietnamski naleśnik, brazylijskie pralinki lub węgierskie leczo? Ta apetyczna książka ebook zabierze was w olbrzymią podróż śladami smaków, potraw i składników, z których się je przyrządza. Odwiedzicie w niej 26 krajów ze wszystkich kontynentów, a na efektownych ilustracjach Aleksandry i Daniela Mizielińskich zobaczycie marokańską ucztę, pływający wietnamski targ czy argentyńskich gauczów. Poznacie najróżniejsze przysmaki i przeczytacie o ich barwnych losach. Przekonacie się, jak mocno jedzenie związane jest z historią, kulturą i przyrodą kraju, w którym powstało. I dowiecie się, jak przyrządzić łatwe i przepyszne dania ze wszystkich stron świata. Każdy epizod poświęcony jest jednemu krajowi. Znajdziecie w nim mnóstwo ciekawostek o charakterystycznych składnikach, potrawach i zwyczajach, a także dwa proste do wykonania przepisy. Wyszukiwanie interesujących informacji ułatwi spis treści, indeks a także oś czasu, przedstawiająca najistotniejsze wydarzenia i odkrycia kulinarne. Powyższy opis pochodzi od wydawcy.
Szczegóły | |
---|---|
Tytuł | Daj gryza. Smakowite historie o jedzeniu |
Autor: | Mizielińska Aleksandra , Mizieliński Daniel , Baranowska Natalia |
Rozszerzenie: | brak |
Język wydania: | polski |
Ilość stron: | |
Wydawnictwo: | Wydawnictwo Dwie Siostry |
Rok wydania: |
Tytuł | Data Dodania | Rozmiar |
---|
PDF Upload - Zapytania o Książki - Dokumenty © 2018 - Wszystkie prawa zastrzeżone.
Recenzje
Książka ebook tak idealna jak poprzednie dzieła autorów, wyjątkowo interesująca, zawierająca cudowne ilustracje, pełna bogatej wiedzy.