Upload dokumentów - promocja książek - darmowy hosting pdf - czytaj fragmenty
Zawarta w 4 rozdziałach opowiadanie o historii i tradycji polskiej kuchni wsparta licznymi przepisami. Kulinarna wędrówka po Polsce pełna jest niespodzianek. Bogactwa i różnorodności polskiej kuchni doświadczymy w każdym regionie. Tradycyjne pieczywo i wędliny, domowe przetwory z owoców i warzyw, wspaniałe miody i niespotykana w innych państwach rozmaitość potraw z kaszy i ziemniaków. Do tego polska specjalność – wyborne nalewki owocowe. Publikacja w francuskiej odsłony językowej.
| Szczegóły | |
|---|---|
| Tytuł | Cuisine Polonaise |
| Autor: | Parma Christian, Byszewska Izabella |
| Rozszerzenie: | brak |
| Język wydania: | polski |
| Ilość stron: | |
| Wydawnictwo: | Parma Press |
| Rok wydania: | 2008 |
| Tytuł | Data Dodania | Rozmiar |
|---|
PDF Upload - Zapytania o Książki - Dokumenty © 2018 - Wszystkie prawa zastrzeżone.
Recenzje
Bardzo dobrym pomysłem było napisanie książki o kuchni polskiej z myślą o Obcokrajowcach w ich ojczystym języku. Barwnie ilustrowana książka ebook zawiera opisy tradycyjnych polskich dań wraz z informacją o regionie pochodzenia każdego z nich, a także przepisy kulinarne. Zaletą Cuisine Polonaise jest także cena, minusem natomiast mała czcionka.