Upload dokumentów - promocja książek - darmowy hosting pdf - czytaj fragmenty
Jak uniknąć strat jakości? Czy lepiej zamrażać ciasto z garą czy bez gary? Czym są i jak działają polepszacze do głębokiego mrożenia? Co się losy z drożdżami podczas mrożenia? Przez siedem dni w tygodniu, o każdej porze dnia konsument chce mieć dostęp do szerokiej gamy nowych produktów piekarniczych. Współczesna technologia pozwala rozdzielić czasowo fazy wytwarzania ciasta, garowania a także wypieku. Najszersze pole manewru daje faza garowania, a największy sukces można osiągnąć dzięki zastosowaniu chłodnictwa. Książka porusza szereg ważnych zagadnień technologicznych związanych z procesami chłodzenia i mrożenia różnorakich typów produktów spożywczych (stałych, płynnych, pakowanych, itp.). Ponadto znajdują się w niej info a także porady praktyczne na temat wykorzystania chłodnictwa w przemyśle spożywczym, takie jak: wydajność chłodzenia, działanie chłodni a straty cieplne, rodzaje urządzeń chłodniczych, odroczone i przerwane garowaniu a także technologia półzapieku, mrożenie szokowe, próżniowe, kriogeniczne, adiabatyczne, dopasowywanie receptur do potrzeb chłodnictwa, produkcja drobnego pieczywa żytniego z zastosowaniem chłodnictwa, analiza rentowności sklepowych stacji wypieku, zapotrzebowanie mocy chłodniczej i porównywanie kosztów urządzeń chłodniczych. Dzięki zastosowaniu świeżych technologii zakłady mają możliwość proponować swoim klientom szeroki asortyment produktów, usprawniać przebieg procesu produkcji, zaś klienci mają pewność zakupu produktów o najwyższej jakości.
Szczegóły | |
---|---|
Tytuł | Chłodnictwo. Technologia w piekarni |
Autor: | Lsche Klaus |
Rozszerzenie: | brak |
Język wydania: | polski |
Ilość stron: | |
Wydawnictwo: | Wydawnictwo Naukowe PWN |
Rok wydania: | 2017 |
Tytuł | Data Dodania | Rozmiar |
---|
PDF Upload - Zapytania o Książki - Dokumenty © 2018 - Wszystkie prawa zastrzeżone.