Chłodnictwo. Technologia w piekarni okładka

Średnia Ocena:


Chłodnictwo. Technologia w piekarni

Jak uniknąć strat jakości? Czy lepiej zamrażać ciasto z garą czy bez gary? Czym są i jak działają polepszacze do głębokiego mrożenia? Co się losy z drożdżami podczas mrożenia? Przez siedem dni w tygodniu, o każdej porze dnia konsument chce mieć dostęp do szerokiej gamy nowych produktów piekarniczych. Współczesna technologia pozwala rozdzielić czasowo fazy wytwarzania ciasta, garowania a także wypieku. Najszersze pole manewru daje faza garowania, a największy sukces można osiągnąć dzięki zastosowaniu chłodnictwa. Książka porusza szereg ważnych zagadnień technologicznych związanych z procesami chłodzenia i mrożenia różnorakich typów produktów spożywczych (stałych, płynnych, pakowanych, itp.). Ponadto znajdują się w niej info a także porady praktyczne na temat wykorzystania chłodnictwa w przemyśle spożywczym, takie jak: wydajność chłodzenia, działanie chłodni a straty cieplne, rodzaje urządzeń chłodniczych, odroczone i przerwane garowaniu a także technologia półzapieku, mrożenie szokowe, próżniowe, kriogeniczne, adiabatyczne, dopasowywanie receptur do potrzeb chłodnictwa, produkcja drobnego pieczywa żytniego z zastosowaniem chłodnictwa, analiza rentowności sklepowych stacji wypieku, zapotrzebowanie mocy chłodniczej i porównywanie kosztów urządzeń chłodniczych. Dzięki zastosowaniu świeżych technologii zakłady mają możliwość proponować swoim klientom szeroki asortyment produktów, usprawniać przebieg procesu produkcji, zaś klienci mają pewność zakupu produktów o najwyższej jakości.

Szczegóły
Tytuł Chłodnictwo. Technologia w piekarni
Autor: Lsche Klaus
Rozszerzenie: brak
Język wydania: polski
Ilość stron:
Wydawnictwo: Wydawnictwo Naukowe PWN
Rok wydania: 2017
Tytuł Data Dodania Rozmiar
Porównaj ceny książki Chłodnictwo. Technologia w piekarni w internetowych sklepach i wybierz dla siebie najtańszą ofertę. Zobacz u nas podgląd ebooka lub w przypadku gdy jesteś jego autorem, wgraj skróconą wersję książki, aby zachęcić użytkowników do zakupu. Zanim zdecydujesz się na zakup, sprawdź szczegółowe informacje, opis i recenzje.

Chłodnictwo. Technologia w piekarni PDF - podgląd:

Jesteś autorem/wydawcą tej książki i zauważyłeś że ktoś wgrał jej wstęp bez Twojej zgody? Nie życzysz sobie, aby podgląd był dostępny w naszym serwisie? Napisz na adres [email protected] a my odpowiemy na skargę i usuniemy zgłoszony dokument w ciągu 24 godzin.

 


Podgląd niedostępny.

 

promuj książkę

To twoja książka?

Wgraj kilka pierwszych stron swojego dzieła!
Zachęcisz w ten sposób czytelników do zakupu.