Upload dokumentów - promocja książek - darmowy hosting pdf - czytaj fragmenty
Uznana za najlepszą wśród ebooków kucharskich poświęconych pieczeniu chleba - za jego „biblię” - zawiera 140 przepisów, od bagietek, poprzez różnorakie rodzaje pełnoziarnistego chleba i po chleb z gruboziarnistej mąki pszennej typu semolina, aż po włoskie pieczywo drożdżowe typu focaccia. Prezentuje całą gamę technik piekarskich na wszystkich etapach wytwarzania chleba od wytworzenia zakwasu po dekorowanie.
Szczegóły | |
---|---|
Tytuł | Chleb. Techniki wypieku, przepisy, wskazówki |
Autor: | Hamelman Jeffrey |
Rozszerzenie: | brak |
Język wydania: | polski |
Ilość stron: | |
Wydawnictwo: | Wydawnictwo Buchmann |
Rok wydania: |
Tytuł | Data Dodania | Rozmiar |
---|
PDF Upload - Zapytania o Książki - Dokumenty © 2018 - Wszystkie prawa zastrzeżone.
Recenzje
Od zawsze byłam pod wrażeniem wypieków mojej babci. Jej chleb zawsze smakował najlepiej i stale jest najlepszy. Jednak pomimo uzyskania przepisy nigdy nie mogłam dojść do jej poziomu. W tej książce, dostajemy jednak znacznie więcej przepisów na chleb niż te uzyskane od rodziny. Są to przepisy z całego świata. Po niedawnej podróży do Włoch jestem zakochana w podanym przepisie na foccacie. Bardzo nieźle wyjaśnione przepisy nie staną się przeszkodą dla nikogo. Cudne fotografie aż wzmagają apetyt na wykonywane pieczenie. Najistotniejszym etapem jest opisanie prawidłowego wykonania zakwasu. Z tym etapem miałam zawsze największy problem. Z olbrzymią dumą stwierdzam, że wszystkie kłopoty nieustanny się przeszłością.
Super
chleb pieczony z tej książki zawsze wyjdzie rewelacyjny!
Bardzo niezła książka ebook - prawdziwa encyklopedia dla domowych i nie tylko piekarzy. Solidna ilość wiedzy teoretycznej, czyli w jednym miejscu zebrane, co każdy praktyk wiedzieć powinien. Piekę chleb w domu od paru lat opierając się na przepisach z sieci, jednak teraz mam pełnię wiedzy w temacie. Książka ebook objaśniła dużo moich wątpliwości. Idealna pozycja - bardzo polecam!
Książka ebook idealnie wydana i pełna mądrych przepisów. Chleb, bułka, bagietka? Z tą książką to żaden problem. Nie ma chały, są chałeczki :)
Nie jestem pierwszą osobą, która będzie wychwalała tę książkę. Jest znakomita! Kupiłam ją bez zastanowienia i miałam olbrzymi dylemat, którego wypieku podjąć się jako pierwszego. Minęło zaledwie trzy miesiące odkąd kupiłam książkę, a 90% przepisów mam już skutecznie przerobionych. Doskonała oferta na upominek dla każdej wielbicielki naturalnego jedzenia.
Jeśli komuś kiedykolwiek przeszło przez myśl, żeby wziąć się za własnoręczne wypiekanie chleba, rezygnując ze wszelkiego pieczywa sklepowego napakowanego chemią i innymi paskudztwami to gorąco zalecam książkę Jeffreya Hamelmana. Wszystkie przepisy na zdrowy i pachnący chlebek podane na tacy.
Jak w tytule to najlepsze określenie tek książki. Jest w niej dosłownie wszystko, co moglibyśmy nazwać pieczywem, od malutkich bułeczek po duże bochny chleba. Ogrom przepisów na swoje pieczywko domowej roboty, które będzie uwodzić smakowitym aromatem rozchodzącym się po całym domu i potem niebiańskim smakiem. Przepisy podane w łatwy i przystępny sposób, więc jeśli funkcjonuje się zgodnie z przepisem to nie ma możliwości, że coś nie wyjdzie. Polecam!
Książkę dostałam pod choinkę i mimo, że nie jestem dużym piekarzem, a czasami i z gotowaniem wody mam kłopoty to jestem bardzo zadowolona! Pieczenie pierwszego chlebka mam już za sobą. Cała rodzina spróbowała i jednogłośnie orzekli, że lepszego chleba wczeniej nie jedli. Dlatego serdecznie zalecam tę książkę, nawet tym, którzy do pieczenia się nie pałają :)
Interesują mnie takie pozycje, odkąd postanowiłam samodzielnie wypiekać w domu chleb. Mam już kilka ebooków o tej tematyce, lecz ta jest prawdopodobnie najlepsza. Zawiera przepisy i na bułeczki i na różnorakie rodzaje chleba - od tradycyjnego, przez chleb na zakwasie (przepis na zakwas również jest), aż po wieloziarniste. Polecam!
Stanowczo popieram pana poniżej. Nic tak nieźle nie smakuje jak chleb z samym masełkiem, a jeszcze jak chlebek jest cieplutki to już w ogóle cud, miód, malina! Własny chleb piekę już od paru lat według jednego przepisu, a dzięki tej książce pdf mogę w końcu serwować rodzince codziennie inne pieczywo. Bardzo polecam!
Moją jedna z ulubionych potraw jest ot zwykły chleb z masłem. Może to kogoś dziwić, jednak ja uważam, że jest to po prostu pyszne. Warunek jest tylko jeden. Musi być niezły chleb. Bez tego to nie jest już to samo. Dlatego od pewnego czasu pomyślałem, że sam nauczę się robić pyszniutki chlebek do moich kanapeczek z masłem. Potrzebowałem tylko instrukcji, co i jak. Owszem jakieś tam blade pojęcie miałem, lecz to było za mało. Wówczas napatoczyła się oto ta pozycja. Do dzisiaj jestem za nią okropnie wdzięczny! Dzięki niej wiem już jak robić chleb i od pewnego czasu już sam go sobie robię. Własny swój smakuje lepiej niż ten kupiony. Gwarantuję!
Idealna pozycja dla amatorów swoich wypieków! Jestem zwolenniczką jedzenia bez ulepszaczy i konserwantów, więc pieczywa nie kupuję, a sama piekę. Tak jak w opisie, książka ebook Hamelmana jest biblią dla amatorów-piekarzy. Zawiera nie tylko przepisy, lecz również cenne porady i rady, dzięki których chleb jest smaczny, pożywny i zdrowy! Polecam.
Aromat świeżego chleba kojarzy mi się z dzieciństwem, gdy mama piekła swój chleb dla całej rodziny. Moje pierwsze próby zawsze kończyły się fiaskiem. Kiedy zobaczyłam tę książkę, musiałam ją mieć. Przepisy są rewelacyjne, idealnie wytłumaczone nawet dla takiego laika jak ja. Przepisy dzięki którym chleb, kajzerki czy bgienki po prostu nie mogą się nie udać. Książka ebook to istna encyklopedia chleba!