Upload dokumentów - promocja książek - darmowy hosting pdf - czytaj fragmenty
Chemia żywności jest nauką o składzie surowców i produktów żywnościowych, dodatków i zanieczyszczeń żywności, a także o biochemicznych i chemicznych reakcjach zachodzących w surowcach a także produktach żywnościowych w okresie przechowywania i przetwarzania. Zajmuje się też wpływem składników, dodatków i zanieczyszczeń na bezpieczeństwo zdrowotne i pozostałe aspekty jakości żywności.W tomie 2 opisano: witaminy; rodniki, utleniacze i przeciwutleniacze; nieodżywcze substancje prozdrowotne pochodzenia roślinnego; alergeny a także mutagenne i rakotwórcze składniki żywności; toksyny surowców żywnościowych; dodatki do żywności i suplementy diety; analizę a także zasady zapewniania bezpieczeństwa zdrowotnego żywności. Książka została opracowana przez specjalistów, mających doświadczenie w pracy dydaktycznej i współpracy z przemysłem. Jest przeznaczona dla studentów wydziałów nauk o żywności na uniwersytetach przyrodniczych i politechnikach, a także wydziałów farmaceutycznych i ekonomicznych a także dla pracowników gospodarki żywnościowej.
Szczegóły | |
---|---|
Tytuł | Chemia żywności. Tom 2. Biologiczne właściwości składników żywności |
Autor: | Opracowanie zbiorowe |
Rozszerzenie: | brak |
Język wydania: | polski |
Ilość stron: | |
Wydawnictwo: | Wydawnictwo Naukowe PWN |
Rok wydania: |
Tytuł | Data Dodania | Rozmiar |
---|
PDF Upload - Zapytania o Książki - Dokumenty © 2018 - Wszystkie prawa zastrzeżone.