Upload dokumentów - promocja książek - darmowy hosting pdf - czytaj fragmenty
Dzięki tej publikacji poznasz powiązania chemicznych środków w jedzeniu z szybszym starzeniem się i chorobami układu krążenia. Dowiesz się, jakie zmiany w organizmie ludzkim wywołuje Cola Light i ksylitol a także dlaczego gotowe dania mogą powodować poważne schorzenia jelit. Twórca ujawnia także szokującą prawdę o chemii znajdującej się w uwielbianych przez dzieci napojach i słodyczach. Zdradza również, jakie zagrożenia skrywają się w margarynach imitujących masło.Dowiedz się, co o dodatkach do żywności uważają eksperci i dlaczego ich przerażenie jest bagatelizowane i nie dopuszczane do środków masowego przekazu. Poznaj całą prawdę i przestań truć siebie i bliskich.
Szczegóły | |
---|---|
Tytuł | Chemia w pożywieniu |
Autor: | Grimm Hans-Ulrich |
Rozszerzenie: | brak |
Język wydania: | polski |
Ilość stron: | |
Wydawnictwo: | Wydawnictwo Vital |
Rok wydania: | 2014 |
Tytuł | Data Dodania | Rozmiar |
---|
PDF Upload - Zapytania o Książki - Dokumenty © 2018 - Wszystkie prawa zastrzeżone.
Recenzje
Interesująca pozycja bo temat jest kluczowy dla naszego zdrowia i dzieci.
Idealna książka! Bardzo przydatna dla studentów dietetyki, jako ponadprogramowa pozycja do przedmiotu Dodatki do żywności. Lecz doskonała też dla laików, pragnących dowiedzieć się nieco więcej o tym, co zawiera jedziecie spożywane na codzień i jak wpływa na nasz organizm.
Nie wiem, czy zwróciliście uwagę, od jak długiego czasu nie reklamuje się flagowego produktu koncernu Coca Cola czyli Coli Light. Co takiego się stało, że przestano promować ten pozornie cudowny, pozbawiony wad produkt? Odpowiedź na to i dużo pytań odnajdziesz w tej książce, która zrzuci klapki z oczu nawet największych wyznawców pożywienia produkowanego przez zachłanne koncerny.