Chemia w pożywieniu okładka

Średnia Ocena:


Chemia w pożywieniu

Dzięki tej publikacji poznasz powiązania chemicznych środków w jedzeniu z szybszym starzeniem się i chorobami układu krążenia. Dowiesz się, jakie zmiany w organizmie ludzkim wywołuje Cola Light i ksylitol a także dlaczego gotowe dania mogą powodować poważne schorzenia jelit. Twórca ujawnia także szokującą prawdę o chemii znajdującej się w uwielbianych przez dzieci napojach i słodyczach. Zdradza również, jakie zagrożenia skrywają się w margarynach imitujących masło.Dowiedz się, co o dodatkach do żywności uważają eksperci i dlaczego ich przerażenie jest bagatelizowane i nie dopuszczane do środków masowego przekazu. Poznaj całą prawdę i przestań truć siebie i bliskich.

Szczegóły
Tytuł Chemia w pożywieniu
Autor: Grimm Hans-Ulrich
Rozszerzenie: brak
Język wydania: polski
Ilość stron:
Wydawnictwo: Wydawnictwo Vital
Rok wydania: 2014
Tytuł Data Dodania Rozmiar
Porównaj ceny książki Chemia w pożywieniu w internetowych sklepach i wybierz dla siebie najtańszą ofertę. Zobacz u nas podgląd ebooka lub w przypadku gdy jesteś jego autorem, wgraj skróconą wersję książki, aby zachęcić użytkowników do zakupu. Zanim zdecydujesz się na zakup, sprawdź szczegółowe informacje, opis i recenzje.

Chemia w pożywieniu PDF - podgląd:

Jesteś autorem/wydawcą tej książki i zauważyłeś że ktoś wgrał jej wstęp bez Twojej zgody? Nie życzysz sobie, aby podgląd był dostępny w naszym serwisie? Napisz na adres [email protected] a my odpowiemy na skargę i usuniemy zgłoszony dokument w ciągu 24 godzin.

 


Podgląd niedostępny.

 

promuj książkę

To twoja książka?

Wgraj kilka pierwszych stron swojego dzieła!
Zachęcisz w ten sposób czytelników do zakupu.

Recenzje

  • Adrian Markowski

    Interesująca pozycja bo temat jest kluczowy dla naszego zdrowia i dzieci.

  • Natalia Żak

    Idealna książka! Bardzo przydatna dla studentów dietetyki, jako ponadprogramowa pozycja do przedmiotu Dodatki do żywności. Lecz doskonała też dla laików, pragnących dowiedzieć się nieco więcej o tym, co zawiera jedziecie spożywane na codzień i jak wpływa na nasz organizm.

  • Katarzyna Baryła

    Nie wiem, czy zwróciliście uwagę, od jak długiego czasu nie reklamuje się flagowego produktu koncernu Coca Cola czyli Coli Light. Co takiego się stało, że przestano promować ten pozornie cudowny, pozbawiony wad produkt? Odpowiedź na to i dużo pytań odnajdziesz w tej książce, która zrzuci klapki z oczu nawet największych wyznawców pożywienia produkowanego przez zachłanne koncerny.