Biało-czerwoni na talerzu okładka

Średnia Ocena:


Biało-czerwoni na talerzu

Tomasz Leśniak, kucharz polskich piłkarzy: „Do współpracy przy książce pdf zaprosiłem piłkarzy reprezentacji, z którymi gotujemy ich ulubione potrawy bądź nawiązujemy do ich smaków dzieciństwa. M.in. z Robertem Lewandowskim, Grzegorzem Krychowiakiem czy Arturem Borucem rozmawiamy też, jak przez lata zmieniała się ich świadomość żywieniowa. Pokazujemy, kiedy odkryli, że odpowiednia dieta to jeden z najistotniejszych czynników sukcesu. W książce pdf nie zabraknie również przepisów legend, m.in. Zbigniewa Bońka czy Grzegorza Laty. Zdradzę też menu naszej kadry przed najważniejszymi meczami, np. przed historycznym triumfem z Niemcami”.Tomasz Leśniak – od 12 lat kucharz piłkarskiej reprezentacji Polski. Krakowianin. Szefem kuchni po raz pierwszy został w wieku 20 lat. Do niedawna szef kuchni w krakowskim hotelu Sheraton. W 2013 roku został zaproszony do Watykanu, gdzie przygotował uroczysty obiad świąteczny dla Gwardii Szwajcarskiej wedle menu własnego autorstwa.Janusz Basałaj – jeden z najbardziej słynnych polskich publicystów i komentatorów sportowych. Autor redakcji sportowej „Canal+”, były szef sportu w TVP, zastępca redaktora naczelnego „Przeglądu Sportowego”. W sezonie 2004/5 był prezesem Wisły Kraków. Dzisiaj dyrektor departamentu mediów i komunikacji w PZPN. Fan dobrego jedzenia, nie zawsze zdrowego.

Szczegóły
Tytuł Biało-czerwoni na talerzu
Autor: Leśniak Tomasz, Basałaj Janusz
Rozszerzenie: brak
Język wydania: polski
Ilość stron:
Wydawnictwo: Ringier Axel Springer Polska Sp. z o.o.
Rok wydania: 2016
Tytuł Data Dodania Rozmiar
Porównaj ceny książki Biało-czerwoni na talerzu w internetowych sklepach i wybierz dla siebie najtańszą ofertę. Zobacz u nas podgląd ebooka lub w przypadku gdy jesteś jego autorem, wgraj skróconą wersję książki, aby zachęcić użytkowników do zakupu. Zanim zdecydujesz się na zakup, sprawdź szczegółowe informacje, opis i recenzje.

Biało-czerwoni na talerzu PDF - podgląd:

Jesteś autorem/wydawcą tej książki i zauważyłeś że ktoś wgrał jej wstęp bez Twojej zgody? Nie życzysz sobie, aby podgląd był dostępny w naszym serwisie? Napisz na adres [email protected] a my odpowiemy na skargę i usuniemy zgłoszony dokument w ciągu 24 godzin.

 


Podgląd niedostępny.

 

promuj książkę

To twoja książka?

Wgraj kilka pierwszych stron swojego dzieła!
Zachęcisz w ten sposób czytelników do zakupu.

Recenzje

  • m-nalecz

    bardzo ciekawa publikacja

  • Ślizgonka04

    chcialabym zakupic ksiazke

  • malana

    Odkąd pamiętam, ciekawiły mnie upodobania kulinarne innych osób. Wprawdzie, jak mówi przysłowie: o gustach się nie dyskutuje, to jednak..Czasami fajnie jest przynajmniej poczytać sobie co lubią i co jadają znani, w tym wypadku nasi piłkarze. Bardzo przyjemna książka, sympatyczna, lekka, z jednej strony zaspokajająca ciekawość kibiców, którzy o własnych sportowych idolach chcą wiedzieć wszystko, z drugiej - inspirująca. Biało-czerwoni na talerzu mogą bowiem kulinarnie zainspirować, mnie samą zainteresowało kilka takich pomysłów. Okazuje się ponadto, że piłkarze mogą być też nie lada smakoszami.

  • shaeraja

    Książka ebook Biało-czerwoni na talerzu łączy w sobie dwa ciekawe tematy, dlatego czyta się ją z przyjemnością. Piłka nożna i jedzenie - wbrew pozorom tematy wcale nie takie odległe, a nierozerwalnie ze sobą związane. Czasem ciekawiło mnie, jakie dania muszą spożywać piłkarze aby zachować dobrą kondycję, nieźle wypaść na meczu, czy na przykład nie być zbyt ociężałym. Tomasz Leśniak zdradza kulinarne tajemnice słynnych polskich piłkarzy, czasem są to ciekawostki mocno z tak zwanych kuchennych kulis. Książka ebook ma lekki, sympatyczny charakter, w sam raz na leniwy wieczór jeszcze w nastroju po Euro 2016.

  • veriela

    Bardzo ciekawy temat, ponieważ tak naprawdę niewiele prawdopodobnie wiemy o upodobaniach smakowych naszych piłkarzy. Książka ebook zaintrygowała mnie tytułem i opisem, ciekawiło mnie co lubią jadać piłkarze polskiej reprezentacji. Generalnie tak mało mówi się o diecie polskich orłów, a przecież pełni ona bardzo ważną rolę i ma niebagatelny wpływ na ich kondycję. O tym właśnie pomiędzy innymi opowiada ta książka, nieźle się ją czyta, wiele tu interesujących rzeczy o polskiej reprezentacji od tej mniej znanej, prywatnej strony. Zalecam zainteresowanym kulinarną stroną życia słynnych polskich piłkarzy, świetna, trudna lektura.