Upload dokumentów - promocja książek - darmowy hosting pdf - czytaj fragmenty
Nad 300 świeżych bezglutenowych przepisów. Kontynuacja bestsellerowej „Kuchni polskiej bez pszenicy” a także „Świąt bez pszenicy”. Ostatnia element bezpszennej i bezglutenowej trylogii polskich autorek, z przepisami na sylwestra i karnawał, tłusty czwartek i walentynki, spotkania w plenerze i rodzinne uroczystości. Na romantyczne kolacje i dziecięce przyjęcia. Na chłodne zimowe wieczory i letnie upały. Do wykorzystania przez cały rok i na każdą okazję! Pączki i faworki, trufle i eklerki, zdrowe potrawy z grilla, desery i dania dla dzieci, strrraszne propozycje halloweenowe, torty tradycyjne i nieszablonowe, zakrapiane karnawałowe szaleństwa a także mnóstwo prostych pomysłów na słodko i wytrawnie. Ciastka, ciasta, muffinki, lody, puddingi, pierogi, kluski, naleśniki, zupy, bułki i chleby a także następna znaczna porcja przydatnych przepisów podstawowych. Większość zamieszczonych w książce pdf dań i deserów idealnie wpasowuje się w menu całoroczne. Wszystko bez glutenu, cukru, szkodliwych E-dodatków, niemalże całkowicie bez mleka/nabiału, a w większości wegańsko (wśród 314 przepisów niemalże 300 nie zawiera mleka/nabiału, a około 200 nie zawiera jajek ani żadnych innych produktów odzwierzęcych!). W wielu przepisach nie ma też orzechów, drożdży, soi czy kakao, dzięki czemu z powodzeniem mogą z nich korzystać alergicy. Jest pysznie, zdrowo i różnorodnie. Autorki udowadniają, że dieta bezglutenowa nie musi być nudna ani niesmaczna. I że na bezglutenowym stole może się pojawić każda potrawa, jakiej się zapragnie! Prócz przepisów użytkownicy i wielbiciele poprzednich ebooków tych autorek znajdą tu info o świeżych interesujących produktach a także kolejną porcję praktycznych porad, m.in. o sezonowych składnikach, grillowaniu z głową, smażeniu bezglutenowych pączków i… jedzeniu kwiatów.
Szczegóły | |
---|---|
Tytuł | Bez pszenicy na każdą okazję |
Autor: | Szloser Marta, Gąsiorowska Wanda |
Rozszerzenie: | brak |
Język wydania: | polski |
Ilość stron: | |
Wydawnictwo: | Bukowy Las |
Rok wydania: | 2016 |
Tytuł | Data Dodania | Rozmiar |
---|
PDF Upload - Zapytania o Książki - Dokumenty © 2018 - Wszystkie prawa zastrzeżone.
Recenzje
Wielka i cudowna cudowna zawierająca nad trzysta (nie liczyłem, podobno 314) świeżych bezglutenowych opisów to cenny nabytek dla każdego domowego kucharza. Pozwala przyrządzać smaczne i zdrowe potrawy bez znacznego uszczerbku w okresie a nawet kieszeni, za to z wielkim zyskiem dla zdrowia. Ja sam, lubiący się odżywiać tradycyjnie i nie zwracający uwagi na żadne - zwłaszcza modne - diety, lubię od czasu do czasu zjeść coś uchodzące za zdrowe. Choćby na wszelki wypadek. Autorki przyszły mi w sukurs, dając owoc własnych wieloletnich doświadczeń. Z poprzednimi częściami "bezglutenowej trylogii" nie miałem do czynienia, lecz ta przekonała mnie na tyle, że i po tamte sięgnę, jak będę miał możliwość. Od różnorodności propozycji kręci się w głowie - to potrawy naprawdę na każdą okazję, bywa, iż bardzo wyszukane. I na pewno zdrowe, bowiem wszystko jest nie tylko bez glutenu, lecz i cukru. Nierzadko również bez nabiału, w większości wegańsko. A w dodatku w wielu przepisach nie ma też orzechów, drożdży, soi czy kakao, dzięki czemu z powodzeniem mogą z nich korzystać alergicy. A więc: smacznie, różnorodnie, zdrowo i wiele praktycznych porad. Wszystko estetycznie i przejrzyście. Ja w każdym razie zrozumiałem i kilka przepisów bez dużego trudu wykorzystałem.