Batch. Ponad 200 przepisów, porad i wskazówek dla dobrze zakręconej kuchni okładka

Średnia Ocena:


Batch. Ponad 200 przepisów, porad i wskazówek dla dobrze zakręconej kuchni

Masz przed sobą biblię każdego szanującego się miłośnika gotowania. Powstała dzięki pasji pary Kanadyjczyków do eksperymentowania (i zakręcania). To kompendium wiedzy o konserwowaniu w stylu batch, czyli partiami, oszczędnie i w pełni naturalnie. Dzięki tej książce pdf już nigdy nie sięgniesz po sklepowe przetwory – ponieważ i po co, jeśli wykorzystując 25 sezonowych warzyw i owoców i 7 metod konserwacji, możesz wyczarować zakręcone i zdrowe potrawy dla siebie i własnych bliskich?Poznaj zasady gry obowiązujące w kuchni batch: Korzystaj z naturalnych składników. Do przetworów wybieraj sezonowe warzywa i owoce (można się nimi przy okazji objeść). Powiedz „nie” marnowaniu żywności. Zastosuj odpowiednią metodę konserwacji. Szukaj inspiracji w tradycyjnych kuchniach całego świata. Nie bój się eksperymentować. Zakręcaj słoiki w towarzystwie. Zakasz rękawy i do roboty. Just batch it!

Szczegóły
Tytuł Batch. Ponad 200 przepisów, porad i wskazówek dla dobrze zakręconej kuchni
Autor: MacCharles Joel, Harrison Dana
Rozszerzenie: brak
Język wydania: polski
Ilość stron:
Wydawnictwo: Wydawnictwo Otwarte
Rok wydania: 2017
Tytuł Data Dodania Rozmiar
Porównaj ceny książki Batch. Ponad 200 przepisów, porad i wskazówek dla dobrze zakręconej kuchni w internetowych sklepach i wybierz dla siebie najtańszą ofertę. Zobacz u nas podgląd ebooka lub w przypadku gdy jesteś jego autorem, wgraj skróconą wersję książki, aby zachęcić użytkowników do zakupu. Zanim zdecydujesz się na zakup, sprawdź szczegółowe informacje, opis i recenzje.

Batch. Ponad 200 przepisów, porad i wskazówek dla dobrze zakręconej kuchni PDF - podgląd:

Jesteś autorem/wydawcą tej książki i zauważyłeś że ktoś wgrał jej wstęp bez Twojej zgody? Nie życzysz sobie, aby podgląd był dostępny w naszym serwisie? Napisz na adres [email protected] a my odpowiemy na skargę i usuniemy zgłoszony dokument w ciągu 24 godzin.

 


Podgląd niedostępny.

 

promuj książkę

To twoja książka?

Wgraj kilka pierwszych stron swojego dzieła!
Zachęcisz w ten sposób czytelników do zakupu.

Recenzje

  • PEMA DOLMA

    Masz przed sobą biblię każdego szanującego się miłośnika gotowania. Powstała dzięki pasji pary Kanadyjczyków do eksperymentowania (i zakręcania). To kompendium wiedzy o konserwowaniu, w pełni naturalnie to zostało opisane. Dzięki tej książce pdf już nigdy nie sięgniesz po sklepowe przetwory – ponieważ i po co, jeśli wykorzystując 25 sezonowych warzyw i owoców i 7 metod konserwacji, możesz wyczarować zakręcone i zdrowe potrawy dla siebie i własnych bliskich?

  • Kobieta z papieru

    Na pewno idealna inspiracja do rozpoczęcia własnej przygody z kiszeniem i konserwacją żywności. Zyskując doświadczenie zorientujecie się, że w przepisach występują pewne czynności i etapy, które np w polskich recepturach kiszenia pomija się i nie ma to wg mnie żadnego wpływu na smak, jakość czy trwałość naszych wyrobów. No lecz to trochę tak jak z gotowaniem rosołu przez niektóre nacje - wygotować kurę, wylać zawartość garnka, nalać ponownie wody i ugotować rosół ;)

  • niebonajezykach.pl

    "Batch" to skarbnica wiedzy o konserwowaniu żywności. Jeśli kochasz gotować, nie lubisz marnować żywności, a sezonowe smaki pragniesz zachować na dłużej jest to książka ebook dla Ciebie. Czytając ją mam ochotę zapełnić spiżarkę mnóstwem słoików z domowymi przysmakami. Omawia siedem metod konserwacji, zawiera nad 200 przepisów i mnóstwo ważnych wskazówek. Już planuję jakie warzywa i owoce wkrótce "zakręcę" w mojej kuchni. Bardzo polecam!

  • kasiawasek

    Moja ulubiona książka ebook kucharska , najbardziej oryginalne przepisy jakie udało mi się dotychczas wykonać , a moja rodzina jest zachwycona , do tego bardzo funkcjonalne połączenie przygotowanych wcześniej rzeczy 😊 I oczywiście konserwacja żywności nigdy wcześniej nie była tak prosta i przyjemna !

  • Agnieszka Piecuch

    Idealna książka ebook dla tych którzy chcą zacząć własną przygodę z przetworami!

  • kulinarnaczytelnia.pl

    „Batch” to bardzo ciekawa, inspirująca i kolorowa książka ebook kucharska. Nietypowy tutorial na temat konserwowania żywności, kopalnia pełna rad i kulinarnych pomysłów. Na rynku jest już trochę ebooków o przetworach, lecz tak znacznej liczby ciekawych przepisów, w dodatku tak cudownie i przejrzyście podanych, jeszcze nie spotkałam. Z tej publikacji dowiecie się nie tylko jak ukisić ogórki czy kapustę, ale także jak ukisić fasolę lub kiełbasę a także jak zrobić domowe gazowane napoje! A nawet jak wykorzystać szypułki truskawek! Przepisy na dania z przetworami są co prawda dosyć skomplikowane, wymyślne, lecz same przetwory przeważnie nie, w dodatku większość jest bezglutenowa i wegańska. Nie marnujcie sezonowych, nowych produktów, zakręcajcie słoiki kreatywnie. Tegoroczne lato i jesień niech wam upłyną pod hasłem batchowania!

  • katarzynka

    Rynek wydawniczy co rusz raczy nas świeżymi pozycjami o tematyce kulinarnej-możemy poczuć się jak Master czy Top Chef z słynnych programów telewizyjnych. Na półkach znajdziemy cudownie ilustrowane podręczniki zagłębiające nas w arkana nawet bardziej wymagających potraw i zachęcające do podjęcia wyzwania: zrób to sam! Jednak od kiedy zobaczyłam zapowiedź "Batch" zrozumiałam, że to jest ta jedyna - inna niż wszystkie i z niecierpliwością oczekiwałam na uruchomienie przedsprzedaży. Oczywiście, zadbałam, by mieć ją już pierwszego dnia :) i nie zawiodłam się! Zarówno konstrukcja książki, jak i proponowane w niej rozwiązania dostosowane są do różnorakich poziomów kulinarnego wtajemniczenia. Cudownie ilustrowana kusi, by zakręcać słoiki i nic nie zmarnować :) a pomysłów ma mnóstwo! Zalecam i czytelnikom zaawansowanym kulinarnie, lecz i dopiero wkraczającym do tego pachnącego i smacznego świata :)

  • luki1dt

    Bardzo interesująca pozycja w świecie kulinarnym;);):):)

  • veroniq

    Idealna ksiazka. Dużo super rad i przepisów.

  • asiwierska

    Ge-nial-na!!!!!!! Udało mi się ją złapać dzień przed premierą i nie mogłam się od niej oderwać. Świetne przepisy i rady jak wykorzystać sezonowe produkty. Pojawiła się w idealnym momencie! A szypułki z truskawek miażdżą! :D