Upload dokumentów - promocja książek - darmowy hosting pdf - czytaj fragmenty
Masz przed sobą biblię każdego szanującego się miłośnika gotowania. Powstała dzięki pasji pary Kanadyjczyków do eksperymentowania (i zakręcania). To kompendium wiedzy o konserwowaniu w stylu batch, czyli partiami, oszczędnie i w pełni naturalnie. Dzięki tej książce pdf już nigdy nie sięgniesz po sklepowe przetwory – ponieważ i po co, jeśli wykorzystując 25 sezonowych warzyw i owoców i 7 metod konserwacji, możesz wyczarować zakręcone i zdrowe potrawy dla siebie i własnych bliskich?Poznaj zasady gry obowiązujące w kuchni batch: Korzystaj z naturalnych składników. Do przetworów wybieraj sezonowe warzywa i owoce (można się nimi przy okazji objeść). Powiedz „nie” marnowaniu żywności. Zastosuj odpowiednią metodę konserwacji. Szukaj inspiracji w tradycyjnych kuchniach całego świata. Nie bój się eksperymentować. Zakręcaj słoiki w towarzystwie. Zakasz rękawy i do roboty. Just batch it!
Szczegóły | |
---|---|
Tytuł | Batch. Ponad 200 przepisów, porad i wskazówek dla dobrze zakręconej kuchni |
Autor: | MacCharles Joel, Harrison Dana |
Rozszerzenie: | brak |
Język wydania: | polski |
Ilość stron: | |
Wydawnictwo: | Wydawnictwo Otwarte |
Rok wydania: | 2017 |
Tytuł | Data Dodania | Rozmiar |
---|
PDF Upload - Zapytania o Książki - Dokumenty © 2018 - Wszystkie prawa zastrzeżone.
Recenzje
Masz przed sobą biblię każdego szanującego się miłośnika gotowania. Powstała dzięki pasji pary Kanadyjczyków do eksperymentowania (i zakręcania). To kompendium wiedzy o konserwowaniu, w pełni naturalnie to zostało opisane. Dzięki tej książce pdf już nigdy nie sięgniesz po sklepowe przetwory – ponieważ i po co, jeśli wykorzystując 25 sezonowych warzyw i owoców i 7 metod konserwacji, możesz wyczarować zakręcone i zdrowe potrawy dla siebie i własnych bliskich?
Na pewno idealna inspiracja do rozpoczęcia własnej przygody z kiszeniem i konserwacją żywności. Zyskując doświadczenie zorientujecie się, że w przepisach występują pewne czynności i etapy, które np w polskich recepturach kiszenia pomija się i nie ma to wg mnie żadnego wpływu na smak, jakość czy trwałość naszych wyrobów. No lecz to trochę tak jak z gotowaniem rosołu przez niektóre nacje - wygotować kurę, wylać zawartość garnka, nalać ponownie wody i ugotować rosół ;)
"Batch" to skarbnica wiedzy o konserwowaniu żywności. Jeśli kochasz gotować, nie lubisz marnować żywności, a sezonowe smaki pragniesz zachować na dłużej jest to książka ebook dla Ciebie. Czytając ją mam ochotę zapełnić spiżarkę mnóstwem słoików z domowymi przysmakami. Omawia siedem metod konserwacji, zawiera nad 200 przepisów i mnóstwo ważnych wskazówek. Już planuję jakie warzywa i owoce wkrótce "zakręcę" w mojej kuchni. Bardzo polecam!
Moja ulubiona książka ebook kucharska , najbardziej oryginalne przepisy jakie udało mi się dotychczas wykonać , a moja rodzina jest zachwycona , do tego bardzo funkcjonalne połączenie przygotowanych wcześniej rzeczy 😊 I oczywiście konserwacja żywności nigdy wcześniej nie była tak prosta i przyjemna !
Idealna książka ebook dla tych którzy chcą zacząć własną przygodę z przetworami!
„Batch” to bardzo ciekawa, inspirująca i kolorowa książka ebook kucharska. Nietypowy tutorial na temat konserwowania żywności, kopalnia pełna rad i kulinarnych pomysłów. Na rynku jest już trochę ebooków o przetworach, lecz tak znacznej liczby ciekawych przepisów, w dodatku tak cudownie i przejrzyście podanych, jeszcze nie spotkałam. Z tej publikacji dowiecie się nie tylko jak ukisić ogórki czy kapustę, ale także jak ukisić fasolę lub kiełbasę a także jak zrobić domowe gazowane napoje! A nawet jak wykorzystać szypułki truskawek! Przepisy na dania z przetworami są co prawda dosyć skomplikowane, wymyślne, lecz same przetwory przeważnie nie, w dodatku większość jest bezglutenowa i wegańska. Nie marnujcie sezonowych, nowych produktów, zakręcajcie słoiki kreatywnie. Tegoroczne lato i jesień niech wam upłyną pod hasłem batchowania!
Rynek wydawniczy co rusz raczy nas świeżymi pozycjami o tematyce kulinarnej-możemy poczuć się jak Master czy Top Chef z słynnych programów telewizyjnych. Na półkach znajdziemy cudownie ilustrowane podręczniki zagłębiające nas w arkana nawet bardziej wymagających potraw i zachęcające do podjęcia wyzwania: zrób to sam! Jednak od kiedy zobaczyłam zapowiedź "Batch" zrozumiałam, że to jest ta jedyna - inna niż wszystkie i z niecierpliwością oczekiwałam na uruchomienie przedsprzedaży. Oczywiście, zadbałam, by mieć ją już pierwszego dnia :) i nie zawiodłam się! Zarówno konstrukcja książki, jak i proponowane w niej rozwiązania dostosowane są do różnorakich poziomów kulinarnego wtajemniczenia. Cudownie ilustrowana kusi, by zakręcać słoiki i nic nie zmarnować :) a pomysłów ma mnóstwo! Zalecam i czytelnikom zaawansowanym kulinarnie, lecz i dopiero wkraczającym do tego pachnącego i smacznego świata :)
Bardzo interesująca pozycja w świecie kulinarnym;);):):)
Idealna ksiazka. Dużo super rad i przepisów.
Ge-nial-na!!!!!!! Udało mi się ją złapać dzień przed premierą i nie mogłam się od niej oderwać. Świetne przepisy i rady jak wykorzystać sezonowe produkty. Pojawiła się w idealnym momencie! A szypułki z truskawek miażdżą! :D