Upload dokumentów - promocja książek - darmowy hosting pdf - czytaj fragmenty
Podręcznik opisuje prawne regulacje dotyczące bezpieczeństwa i higieny pracy. Przedstawia fizjologiczny aspekt pracy. Dokładnie charakteryzuje ryzyko związane z praca w branży gastronomicznej. Opisuje szkodliwość poszczególnych grup mikroorganizmów. Przedstawia zasady udzielania pierwszej pomocy. Szczegółowo opisuje zagadnienia dotyczące bezpieczeństwa żywności, w tym przedstawia wnikliwą charakterystykę zagrożeń biologicznych. Pokazuje zasady organizacji stanowisk pracy i przestrzennego układu zakładu gastronomicznego. Opisuje zasady higieny w trakcie całego procesu technologicznego w zakładzie gastronomicznym. Publikacja kładzie także nacisk na przepisy przeciwpożarowe i proekologiczne nastawienie w działalności zakładów gastronomicznych.
Szczegóły | |
---|---|
Tytuł | BHP w branży gastronomicznej |
Autor: | Opracowanie zbiorowe |
Rozszerzenie: | brak |
Język wydania: | polski |
Ilość stron: | |
Wydawnictwo: | WSiP Wydawnictwa Szkolne i Pedagogiczne |
Rok wydania: | 2016 |
Tytuł | Data Dodania | Rozmiar |
---|
PDF Upload - Zapytania o Książki - Dokumenty © 2018 - Wszystkie prawa zastrzeżone.