Upload dokumentów - promocja książek - darmowy hosting pdf - czytaj fragmenty
Academii Barilla powstała w 2004 roku, a jej misją jest podkreślanie roli kuchni włoskiej i ochrona regionalnego dziedzictwa gastronomicznego poprzez walkę z imitatorstwem i podróbkami oryginalnych produktów. Akademia wspiera również najlepsze tradycje włoskich restauratorów poprzez inwestycje i organizację imprez tematycznych. To miejsce, gdzie wybitni zawodowi kucharze mogą się podzielić własnymi niezwykłymi umiejętnościami. Academia Barilla prowadzi kursy dla entuzjastów kuchni, ma również w ofercie szkolenia dla osób z branży kulinarnej; propaguje najwyższą jakość, będącą efektem wieloletniego doświadczenia. Autentyczna kuchnia włoska jest silnie osadzona w tradycji, lecz wielka rozmaitość wykorzystywanych w niej składników otwiera przed każdym kucharzem ogromne pole dla świeżych kombinacji i dostarcza wielu nieznanych wrażeń.Kochamy kuchnię włoską - przede wszystkim za różnorodność świeżych, nieprzetworzonych produktów i składników, z których powstaja smaczne łatwe dania.Oto wybór łatwych dań, które może przygotować każdy, przepisów rodem z babcinej włoskiej kuchni, dzięki którym w mgnieniu oka przywołasz tradycyjne smaki Italii: spaghetti alla carbonara, lasagne alla napoletana, risotto alla milanese, peperoni ripieni alla siciliana, cantucci, pizza, focaccia.Zapraszamy do odkrywania nieskończonych możliwości, jakie daje kuchnia włoska.
| Szczegóły | |
|---|---|
| Tytuł | 222 łatwe przepisy kuchni włoskiej |
| Autor: | Opracowanie zbiorowe |
| Rozszerzenie: | brak |
| Język wydania: | polski |
| Ilość stron: | |
| Wydawnictwo: | Wydawnictwo MUZA S.A. |
| Rok wydania: | 2012 |
| Tytuł | Data Dodania | Rozmiar |
|---|
PDF Upload - Zapytania o Książki - Dokumenty © 2018 - Wszystkie prawa zastrzeżone.