173 specjały siostry Anastazji okładka

Średnia Ocena:


173 specjały siostry Anastazji

Gotowanie i pieczenie z siostrą Anastazją to prawdziwa przyjemność. Przekonaj się o tym i sięgnij po sprawdzone, tradycyjne receptury. Z tej książki dowiesz się, jak przyrządzić pyszne pierogi, gołąbki, mięsa, zupy, sałatki i wiele, dużo innych potraw. A fani słodkości znajdą przepisy na wyborne ciastka i ciasteczka. Wszystkie potrawy smakują wyśmienicie. To prawdziwe specjały! Siostra Anastazja ze Zgromadzenia Córek Bożej Miłości od lat gotuje i piecze dla krakowskich jezuitów. Nazywana przez tygodnik Gość Niedzielny „Pierwszą Kucharką Rzeczpospolitej" podbiła serca Polaków. Jej kulinarne bestsellery sprzedały się do tej pory w łącznym nakładzie nad 1500 000 egzemplarzy. W 2008 roku otrzymała Nagrodę Prezesa Międzynarodowych Targów Poznańskich.

Szczegóły
Tytuł 173 specjały siostry Anastazji
Autor: Pustelnik Anastazja
Rozszerzenie: brak
Język wydania: polski
Ilość stron:
Wydawnictwo: Wydawnictwo WAM
Rok wydania: 2015
Tytuł Data Dodania Rozmiar
Porównaj ceny książki 173 specjały siostry Anastazji w internetowych sklepach i wybierz dla siebie najtańszą ofertę. Zobacz u nas podgląd ebooka lub w przypadku gdy jesteś jego autorem, wgraj skróconą wersję książki, aby zachęcić użytkowników do zakupu. Zanim zdecydujesz się na zakup, sprawdź szczegółowe informacje, opis i recenzje.

173 specjały siostry Anastazji PDF - podgląd:

Jesteś autorem/wydawcą tej książki i zauważyłeś że ktoś wgrał jej wstęp bez Twojej zgody? Nie życzysz sobie, aby podgląd był dostępny w naszym serwisie? Napisz na adres [email protected] a my odpowiemy na skargę i usuniemy zgłoszony dokument w ciągu 24 godzin.

 


Podgląd niedostępny.

 

promuj książkę

To twoja książka?

Wgraj kilka pierwszych stron swojego dzieła!
Zachęcisz w ten sposób czytelników do zakupu.

Recenzje

  • Ewelina J

    Siostra Anastazja zdradza dużo tajników kuchni, udanych potraw, tak zwanych "tajemnych składników". Zalecam :)

  • Ania

    Specjały Siostry Anastazji cieszą się uznaniem od wielu lat wśród czytelników. Czytelnicy cenią sobie przepisy za to, że są one sprawdzone, łatwe do wykonania i bogate w smaku. We słowie wstępnym ks. Stanisław Groń SJ uważa, że Siostra Anastazja posiada dar kulinarny i każde dzieło kulinarne wykonuje z pasją. Jak też wspomina we wstępie o zupach: grzybowej, cebulowej, ciasta zwykłe i drożdżowe, kruchym placku z owocami, makowcu albo babie wielkanocnej. Zachęca czytelników na łamach wydanej przez Wydawnictwo WAM, żeby każdy z nich wykonał przepis tutaj zawarty. Siostra Anastazja udziela porad czytelnikom dotyczące specjałów. Zamieszczone w książce pdf pt. "173 Specjały Siostry Anastazji" są następującej treści: Ananasy z cukinii, Babeczki kruche, Befsztyk po angielsku, Bigos z kapusty kiszonej, Bigos z kapusty kiszonej z grzybami, Biszkopt z agrestem, z budyniem, Ciastka pierniczki,Ciasto orzechowe, Ciasto piernikowo - jabłkowe, Ciasto toffi, Ciasto trzepane, Ciasto z truskawkami, Delicja, Gołąbki z ryżem i grzybami, Gołąbki z ryżem i mięsem, Gołąbki z suchym mięsem, Grzyby marynowane, Grzyby mrożone, Gulasz, Gulasz po węgiersku, Jabłecznik z kisielem, Jabłka w cieście biszkoptowym, Knedle ze śliwkami I,II Kokosanki, Kocie oczka, Kotlety schabowe gotowane, Kotlety schabowe z ananasem i żółtym serem, Kotlety schabowe zawijane z pieczarkami, Kotlety schabowe z szynką i żółtym serem, Kotlety z ziemniaków, Krajanka orzechowa, Kremówka orzechowa, Kruche ciastka I, II, Pierogi z kapustą i grzybami, Placek kokosowo- orzechowy, Placek orzechowy, Placek serowy, Placek z ptasim mleczkiem, Placki ziemniaczane, Plewy, Przecier pomidorowy, Przystawka z jajek,Pyszna legumina (starowiejska),Racuchy drożdżowe, Racuchy z jabłkami, Racuchy z kwaśnego mleka, Sałatka z brokułami, z buraczków I, II, III, IV, z kurczakiem, z marchewki, z oliwkami, z pieczarek I, II, III,z pieczonym schabem, z żółtym serem z selera I, II, z szynką i grejpfrutem. Podane przez Siostrę Anastazję przepis to uczta dla każdego kto lubi dobrą i smaczną polską kuchnię w tym specjały. Specjałem, którym warto się zapoznać to wszelkiego rodzaju sałatki, surówki, ciasta. Wykonywałam dużo z nich, oczywiście korzystając z porad zamieszczonych po słowie wstępu Siostry Anastazji przy ich przyrządzaniu. Sprawdzone przepisy ciast, sałatek i surówek są proste do wykonania. Świat kulinarny przedstawiony w tej książce pdf jest warty poznania. Twarda oprawa. Fotografie specjałów są umiejscowione na każdej ze stron. Książka ebook wydana przez Wydawnictwo WAM. Zalecam zapoznać się z tą książką.