Średnia Ocena:
173 specjały siostry Anastazji
Gotowanie i pieczenie z siostrą Anastazją to prawdziwa przyjemność. Przekonaj się o tym i sięgnij po sprawdzone, tradycyjne receptury. Z tej książki dowiesz się, jak przyrządzić pyszne pierogi, gołąbki, mięsa, zupy, sałatki i wiele, dużo innych potraw. A fani słodkości znajdą przepisy na wyborne ciastka i ciasteczka. Wszystkie potrawy smakują wyśmienicie. To prawdziwe specjały! Siostra Anastazja ze Zgromadzenia Córek Bożej Miłości od lat gotuje i piecze dla krakowskich jezuitów. Nazywana przez tygodnik Gość Niedzielny „Pierwszą Kucharką Rzeczpospolitej" podbiła serca Polaków. Jej kulinarne bestsellery sprzedały się do tej pory w łącznym nakładzie nad 1500 000 egzemplarzy. W 2008 roku otrzymała Nagrodę Prezesa Międzynarodowych Targów Poznańskich.
Szczegóły | |
---|---|
Tytuł | 173 specjały siostry Anastazji |
Autor: | Pustelnik Anastazja |
Rozszerzenie: | brak |
Język wydania: | polski |
Ilość stron: | |
Wydawnictwo: | Wydawnictwo WAM |
Rok wydania: | 2015 |
Tytuł | Data Dodania | Rozmiar |
---|
173 specjały siostry Anastazji PDF Ebook podgląd:
Jesteś autorem/wydawcą tej książki i zauważyłeś że ktoś wgrał jej wstęp bez Twojej zgody? Nie życzysz sobie, aby pdf był dostępny w naszym serwisie? Napisz na adres [email protected] a my odpowiemy na skargę i usuniemy zgłoszony dokument w ciągu 24 godzin.
Wgraj PDF
To Twoja książka? Dodaj kilka pierwszych stronswojego dzieła, aby zachęcić czytelników do zakupu!
Recenzje
Siostra Anastazja zdradza dużo tajników kuchni, udanych potraw, tak zwanych "tajemnych składników". Zalecam :)
Specjały Siostry Anastazji cieszą się uznaniem od wielu lat wśród czytelników. Czytelnicy cenią sobie przepisy za to, że są one sprawdzone, łatwe do wykonania i bogate w smaku. We słowie wstępnym ks. Stanisław Groń SJ uważa, że Siostra Anastazja posiada dar kulinarny i każde dzieło kulinarne wykonuje z pasją. Jak też wspomina we wstępie o zupach: grzybowej, cebulowej, ciasta zwykłe i drożdżowe, kruchym placku z owocami, makowcu albo babie wielkanocnej. Zachęca czytelników na łamach wydanej przez Wydawnictwo WAM, żeby każdy z nich wykonał przepis tutaj zawarty. Siostra Anastazja udziela porad czytelnikom dotyczące specjałów. Zamieszczone w książce pdf pt. "173 Specjały Siostry Anastazji" są następującej treści: Ananasy z cukinii, Babeczki kruche, Befsztyk po angielsku, Bigos z kapusty kiszonej, Bigos z kapusty kiszonej z grzybami, Biszkopt z agrestem, z budyniem, Ciastka pierniczki,Ciasto orzechowe, Ciasto piernikowo - jabłkowe, Ciasto toffi, Ciasto trzepane, Ciasto z truskawkami, Delicja, Gołąbki z ryżem i grzybami, Gołąbki z ryżem i mięsem, Gołąbki z suchym mięsem, Grzyby marynowane, Grzyby mrożone, Gulasz, Gulasz po węgiersku, Jabłecznik z kisielem, Jabłka w cieście biszkoptowym, Knedle ze śliwkami I,II Kokosanki, Kocie oczka, Kotlety schabowe gotowane, Kotlety schabowe z ananasem i żółtym serem, Kotlety schabowe zawijane z pieczarkami, Kotlety schabowe z szynką i żółtym serem, Kotlety z ziemniaków, Krajanka orzechowa, Kremówka orzechowa, Kruche ciastka I, II, Pierogi z kapustą i grzybami, Placek kokosowo- orzechowy, Placek orzechowy, Placek serowy, Placek z ptasim mleczkiem, Placki ziemniaczane, Plewy, Przecier pomidorowy, Przystawka z jajek,Pyszna legumina (starowiejska),Racuchy drożdżowe, Racuchy z jabłkami, Racuchy z kwaśnego mleka, Sałatka z brokułami, z buraczków I, II, III, IV, z kurczakiem, z marchewki, z oliwkami, z pieczarek I, II, III,z pieczonym schabem, z żółtym serem z selera I, II, z szynką i grejpfrutem. Podane przez Siostrę Anastazję przepis to uczta dla każdego kto lubi dobrą i smaczną polską kuchnię w tym specjały. Specjałem, którym warto się zapoznać to wszelkiego rodzaju sałatki, surówki, ciasta. Wykonywałam dużo z nich, oczywiście korzystając z porad zamieszczonych po słowie wstępu Siostry Anastazji przy ich przyrządzaniu. Sprawdzone przepisy ciast, sałatek i surówek są proste do wykonania. Świat kulinarny przedstawiony w tej książce pdf jest warty poznania. Twarda oprawa. Fotografie specjałów są umiejscowione na każdej ze stron. Książka ebook wydana przez Wydawnictwo WAM. Zalecam zapoznać się z tą książką.