Upload dokumentów - promocja książek - darmowy hosting pdf - czytaj fragmenty
Jeszcze nie tak dawno, kilkadziesiąt lat temu, w niemalże każdym domu, od wiosny do późnej jesieni, trwała krzątanina. W spiżarni przybywało słoików, słojów, kamionkowych garnków z przygotowanymi na zimę owocami, sokami, jarzynami, grzybami, a nawet klarowanym masłem. Dzisiaj dużo z nich możemy znaleźć na sklepowych półkach. Nic jednak nie zastąpi domowego smaku a także satysfakcji z samodzielnie przygotowanych specjałów.W niniejszej książce pdf "153 przetwory i dania mięsne" siostra Anastazja podpowiada, jak sporządzić znakomite dżemy, konfitury, marynaty, sałatki i inne smakołyki z owoców, warzyw i grzybów. Zamieszcza także przepisy na fantazyjne a łatwe w wykonaniu dania z drobiu, mięsa i ryb. To prawdziwa uczta dla smakoszy!
Szczegóły | |
---|---|
Tytuł | 153 przetwory i dania mięsne siostry Anastazji |
Autor: | Pustelnik Anastazja |
Rozszerzenie: | brak |
Język wydania: | polski |
Ilość stron: | |
Wydawnictwo: | Wydawnictwo WAM |
Rok wydania: | 2015 |
Tytuł | Data Dodania | Rozmiar |
---|
PDF Upload - Zapytania o Książki - Dokumenty © 2018 - Wszystkie prawa zastrzeżone.
Recenzje
Przepisy na przepyszne jedzonko bez udziwniania. Trochę takie, jakie znamy z kuchni naszych babć.
Zdradza dużo fajnych trików. Niezła starodawna kuchnia :) typowo Polska :)
Zalecam serdecznie tą książke.Bardzo są dobre i sprawdzone przepisy.
Tym razem Siostra Anastazja w książce pdf pt. „153 Przetwory i Dania Mięsne Siostry Anastazji ” zaskoczyła czytelnika przepisami na marynaty, konfitury, sałatki, dania mięsne. Siostra Anastazja na co dzień gotuje i piecze dla krakowskich jezuitów a także lubi się nimi dzielić z czytelnikami na łamach własnych książek. Słowo wstępne zachęcające do przeczytania tej pozycji kulinarnej spisał Andrzej Kozioł , który wspominając przy tym miejscach przechowania przetworów tj. o spiżarni, o smaku kiszonej kapusty, o strychu. Siostra Anastazja udziela 15 fachowych rad dotyczących przechowywania przetworów a także metody ich przygotowania . W książce pdf „153 Przetwory i Dania Mięsne Siostry Anastazji ‘’ znajdujemy alfabetyczny spis treści przetworów i dań mięsnych następującej treści: Przetwory: Agrest w syropie, Aronia z jabłkiem i gruszką, Botwinka, borowiki marynowane, buraczki czerwone z chrzanem, buraczki czerwone z cukinią, buraczki czerwone z czosnkiem, cebulka marynowana z marchewką, czosnek marynowany, dynia marynowana, dynia w syropie, dżem agrestowy, dżem brzoskwiniowy, dżem jabłkowo – migdałowy, śliwkowo – orzechowy, dżem z dyni, fasola szparagowa, groszek z marchewką, groszek zielony, gruszki marynowane, grzyby solone, jabłka na szarlotkę, jabłka tarte, kalafior marynowany, kapusta kiszona z marchewką, konfitura z róży, brzoskwini, jeżyn, kurki w marynacie, papryka w sosie , koreczki ogórkowe z kolendrą, przecier ogórkowy, przecier pomidorowy, sałatka warzywna, sałatka z cukinii , sałatka z cukinii i zielonych pomidorów, sałatka z kapustą, sok z aronii, sos pomidorowo – jarzynowy, szpinak z czosnkiem , śliwki konserwowe, truskawki w syropie, wiśnie w syropie. Dania Mięsne Bitki wołowe, bitki wołowe panierowane, filet z indyka z szynką, filet z kurczaka faszerowany kurkami, filet z kurczaka i kapustą, indyk w cebuli, Kaczka nadziewana wątróbką, kurczak pieczony w całości, kurczak pieczony w sosie sojowym, kurczak pieczony z ananasem , kotleciki z kurczaka mielonego, kurczak nadziewany w krakersach, kurczak nadziewany z kokosem, kurczak nadziewany z orzeszkami, pulpety zapiekane w sosie koperkowym, rolada drobiowa, ryba po królewsku, sakiewki schabowe, schab faszerowany w galarecie, szczupak gotowany, szczupak smażony, śledzie w sosie mlecznym, śledzie z cebulką, udka pieczone, wieprzowina z serem. Przepisy zaprezentowane w książce pdf „153 Przetwory i Dania Mięsne Siostry Anastazji „przez Siostrę Anastazję prezentują bardzo niezły poziom wiedzy kulinarnej. Dzięki przepisom na przetwory, marynaty, konfitury zamieszczonej w tej oto książce pdf można nauczyć się z przyjemnością wykonać je samemu. Dania mięsne cieszące się popularnością wśród osób lubiących polską kuchnią są zazwyczaj: kurczak przyrządzony na różnorakie sposoby, pulpety zapiekane w sosie koperkowym, śledzie, gdyż są łatwe w wykonaniu. Prawdziwa sztuka kulinarna polega na wykonaniu dania, którym zaskoczymy samych siebie a także osoby ceniące niezły smak przetworów i dań mięsnych podawanych w polskiej kuchni. Książka ebook napisana jest mową kulinarnym zrozumiałym dla czytelnika. Fotografie przetworów, marynat, konfitur, dżemów i dań mięsnych są zamieszczone na każdej jej stronie. Oprawa miękka, zawiera 220 stron. Książka ebook wydana przez Wydawnictwo WAM. Zalecam zapoznanie się z tą kulinarną książką napisaną przez Siostrę Anastazję Pustelnik.
Kolejna książka ebook nie tylko dla wielbicieli siostry Anastazji. Tym razem dzieli się z nami przepisami na przetwory a także dania z mięs. Przepisy są sprawdzone i nie trudne do przygotowania. Na pewno w tej książce pdf każdy znajdzie coś dla siebie!